Izjava o varstvu podatkov

1. Splošno

Henkel Slovenija d.o.o. (v nadaljevanju Henkel) spoštuje zasebnost vsakogar, ki obišče našo spletno stran. Želeli bi vas seznaniti s tem, katere vrste podatkov Henkel zbira in kako se ti podatki uporabljajo. Izvedeli boste tudi, kako lahko preverite pravilnost teh informacij in poskrbite za izbris teh podatkov s strani Henkla. Podatki se zbirajo, obdelujejo in uporabljajo v skladu s predpisi o varstvu osebnih podatkov države, v kateri se nahaja odgovorni oddelek za obdelavo podatkov. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da zagotovimo varstvo osebnih podatkov.

Ta izjava o varstvu podatkov ne velja za spletne strani, do katerih lahko dostopate preko hiperpovezav, objavljenih na Henklovi spletni strani.

2. Zbiranje, uporaba in obdelava osebnih podatkov

Henkel zbira osebne podatke določene osebe le za namen obdelave in uporabe, če se prostovoljno odločite za vnos svojih podatkov ali se izrecno strinjate s tem. S tem sprejmete naslednje pogoje uporabe. 

Ko uporabniki obiščejo našo spletno stran, se določeni podatki samodejno shranijo na naše strežnike za namen upravljanja sistema oziroma za vodenje statistike ali varnostne kopije. Henkel zbira in hrani naslednje podatke: ime vašega ponudnika internetnih storitev, v nekaterih primerih vaš IP-naslov, verzija programske opreme vašega brskalnika, operacijski sistem računalnika, ki je bil uporabljen za dostop do naše spletne strani, spletna stran, ki jo uporabljate za dostop do naše spletne strani, spletne strani, ki jih obiščete, medtem ko uporabljate našo spletno stran in, če pride v poštev, iskalne pojme, ki ste jih uporabili pri iskanju naše spletne strani. 

Odvisno od okoliščin lahko ti podatki služijo sklepanju zaključkov o določenih obiskovalcih spletne strani, vendar v ta namen niso uporabljeni nobeni osebni podatki. Ti podatki se uporabijo le po tem, ko so bili spremenjeni v anonimne. Če Henkel podatke posreduje zunanjemu ponudniku storitev, bodo izvedeni tehnični in organizacijski ukrepi, ki zagotavljajo prenos podatkov v skladu z zakonskimi predpisi o varovanju podatkov. Če nam prostovoljno posredujete svoje osebne podatke, jih ne bomo uporabili, obdelali ali posredovali izven okvirjev, ki jih dovoljuje statut ali ki ste jih določili sami v vašem soglasju. Prav tako bomo podatke posredovali le, če bodo to od nas zahtevale uradne ali sodne odločbe. 

Vse spremembe te izjave o varstvu podatkov bodo objavljene na tej spletni strani. Tako se boste lahko vedno pozanimali o tem, katere podatke hranimo ter kako te podatke zbiramo in uporabljamo. 

S piškotkom DoubleClick uporabljamo storitev, ki jo nudi Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, in ki omogoča prikaz ustreznih oglasov za vas. V ta namen uporabljamo piškotke, ki ne vsebujejo osebnih informacij. Vaš IP-naslov bo uporabljen tudi za generiranje teh piškotkov. Piškotki DoubleClick uporabljajo psevdonimno identifikacijsko številko, ki je dodeljena vašemu brskalniku za preverjanje oglasov, ki se pojavijo na zaslonu in so zanimivi za vas. To Googlu in njegovim partnerskim spletnim stranem omogoča prikaz oglasov, ki so izbrani na podlagi preteklih obiskov Henklovih spletnih strani ali drugih spletnih strani. Google posreduje in hrani informacije, ki jih zbere od piškotkov DoubleClick, na strežniku. 
Podatki se posredujejo tretjim osebam samo v skladu z zakonskimi določili ali s pogodbo o obdelavi podatkov. Z obiskom Henklove spletne strani soglašate z uporabo zgoraj omenjenih podatkov in opisano obdelavo teh podatkov s strani Googla. Hrambo piškotkov lahko prekličete v nastavitvah brskalnika. Če soglašate s splošno uporabo piškotkov, vendar ne želite uporabljati piškotkov DoubleClick, lahko obiščete naslednjo spletno stran (www.google.com/settings/ads/onweb) ter prenesete in namestite vtičnik brskalnika za deaktivacijo Googlove storitve DoubleClick. 

3. Varnost 

Henkel bo poskrbel za varno hrambo vaših podatkov in v ta namen sprejel vse varnostne ukrepe za zaščito vaših podatkov pred izgubo, zlorabo ali spremembami. Henklovi pogodbeni partnerji, ki lahko dostopajo do vaših podatkov za zagotavljanje storitev v imenu Henkla, so pogodbeno zavezani k varovanju tovrstnih informacij in teh podatkov ne smejo uporabiti v druge namene. V nekaterih primerih bomo morali vaše povpraševanje posredovati pridruženim podjetjem Henkla. V teh primerih bodo vaši podatki obravnavani kot zaupni. 

4. Osebni podatki otrok

Henkel ne želi zbirati osebnih podatkov otrok, ki so mlajši od 14 let. Kjer bo to potrebno, bo Henkel izrecno opozoril otroke, naj Henklu ne pošiljajo osebnih informacij. Če bi starši ali drugi zakonski skrbniki odkrili, da so otroci pod njihovim nadzorom Henklu omogočili dostop do osebnih podatkov, jih prosimo, da nas kontaktirajo preko spodnjega naslova (glejte točko 6 spodaj), če želijo, da te podatke izbrišemo. Poskrbeli bomo za takojšen izbris teh podatkov. 

5. Piškotki

Piškotke uporabljamo, da vam omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi naše spletne strani. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalnik ob obisku spletne strani začasno shrani na trdem disku računalnika in so potrebne za uporabo naše spletne strani. Informacije, ki jih vsebujejo piškotki, služijo npr. nadzoru seje, še posebej izboljšani navigaciji, in omogočajo visokokakovostno, uporabniku prijazno uporabo spletne strani. Piškotki, ki jih uporabljamo, ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov uporabnika. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Temu se lahko izognete tako, da spremenite nastavitve brskalnika. Piškotke, ki so shranjeni na vašem računalniku, lahko kadarkoli odstranite, tako da izbrišete začasne spletne datoteke (orodna vrstica brskalnika – »Orodje/Dodatki« – »Internetne možnosti«). 

6. Vaše želje in vprašanja / pooblaščenec za varstvo podatkov

Shranjene podatke bo Henkel izbrisal po poteku zakonskega ali pogodbenega obdobja ali če jih ne potrebuje več. Kadarkoli lahko zahtevate izbris vaših podatkov. Prav tako ste upravičeni kadarkoli preklicati vaše soglasje za uporabo ali obdelavo osebnih podatkov, kar bo veljalo tudi v prihodnje. V teh primerih ali če imate kakšne druge želje glede vaših osebnih podatkov, vas prosimo, da nam pošljete elektronsko sporočilo ali pismo našemu pooblaščencu za varstvo podatkov, gospodu Andreasu von Bernstorffu, Henkelstrasse 67, D 40191 Düsseldorf, Nemčija (e-pošta: Datenschutz@henkel.com). Na ta način se lahko obrnete na nas tudi, če bi želeli izvedeti, ali smo zbrali vaše osebne podatke in katere. Prizadevali si bomo nemudoma ustreči vaši želji. 

7. Javni register obdelave osebnih podatkov 

Nemški zakon o varstvu osebnih podatkov (BDSG) v členu 4 g določa, da bo pooblaščenec za varstvo podatkov vsakemu posamezniku na primeren način omogočil dostop do podatkov v skladu s členom 4 e: 

(1) Ime pristojnega subjekta: 
Henkel AG & Co. KGaA

(2) Osebno odgovoren partner / upravni odbor
Henkel Management AG
Hans Van Bylen (predsednik)
Carsten Knobel
Jan-Dirk Auris
Kathrin Menges
Bruno Piacenza
Jens-Martin Schwärzler
Podpredsednik uprave za obdelavo podatkov
dr. Peter Wroblowski 

(3) Naslov pristojnega subjekta:
D-40191 Düsseldorf

(4) Predvideni namen zbiranja, obdelave in uporabe podatkov: 
Naloga korporacije je proizvodnja in distribucija kemičnih izdelkov vseh vrst, predvsem detergentov, čistilnih sredstev, kemičnih surovin, lepil in industrijskih kemikalij; 
izdelkov za osebno nego in kozmetike, farmacevtskih izdelkov; 
surovin za prehrambeno industrijo, embalaže,
tehnične opreme in materiala,
ter pridobivanje in upravljanje nepremičnin, vključno z zemljišči, ki so namenjeni kmetijstvu in gozdarstvu.
Korporacija lahko prevzame domača in tuja podjetja vseh vrst ali sodeluje z njimi ter posluje in deluje na način, ki spodbuja cilje korporacije. 

(5) Opis afektiranih skupin ljudi in zadevnih podatkov ali kategorij podatkov: 
Podatki, ki zadevajo stranke, zaposlene, upokojence, zaposlene pridruženih podjetji, zaposlene zunanjih podjetji (podizvajalcev), najeto osebje, prosilce za delo, zunanje izumitelje ali dediče oziroma dobavitelje in ponudnike storitev, zunanje stranke, potrošnike, prostovoljce potrošniških testov, obiskovalce poslovnih prostorov korporacije, investitorje kot tudi finančne analitike in družbenike – če je to potrebno za izpolnjevanje namenov, ki so opredeljeni v točki 7 (4). 

(6) Prejemniki ali kategorije prejemnikov, ki se jim smejo razkriti podatki: 
Javni organi, skladi za zdravstveno zavarovanje in strokovno združenje zaposlenih v primeru ustreznih pravnih predpisov, zunanji pogodbeniki v skladu s členom 11 BDSG, zunanji ponudniki storitev, Henklovo združenje upokojencev, pridružena podjetja in interni oddelki za izpolnjevanje namenov, ki so opredeljeni v točki 7 (4). 

(7) Redna obdobja izbrisa podatkov:
Zakonodajalci so izdali velik obseg obveznosti glede hrambe podatkov in časovnih obdobji za hrambo podatkov. Podatki se rutinsko izbrišejo po poteku teh obdobij. Podatki, na katera te določbe ne vplivajo, se izbrišejo, če so nameni, opredeljeni v točki 7 (4), nehali obstajati. 

(8) Načrtovan prenos podatkov tretjim državam: 
Kot del globalnega informacijskega sistema za upravljanje človeških virov bodo podatki osebja na razpolago izbranim vodstvenim delavcem v tretjih državah. Ustrezni dogovori o varstvu podatkov v skladu z EU-standardom bodo pogodbeno sklenjeni z zadevnimi podjetji.

8. Uporaba vtičnikov za družbeno omrežje Facebook

Naše spletne strani so lahko opremljene z vtičniki za družbeno omrežje facebook.com, ki ga upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (»Facebook«). Tovrstni vtičnik je recimo Facebookov gumb »všeč mi je«. Če obiščete eno izmed naših spletnih strani, ki je opremljena s tovrstnim vtičnikom, se bo vaš spletni brskalnik neposredno povezal s strežniki Facebooka, vtičnik pa se bo preko povezave z brskalnikom prikazal na zaslonu. Vtičnik bo obvestil Facebookov strežnik, katere od naših spletnih strani ste obiskali. Če ste uporabnik Facebooka in ste z vašim uporabniškim računom prijavljeni na Facebooku, medtem ko uporabljate našo spletno stran, bo Facebook te informacije povezal z vašim uporabniškim računom na Facebooku. V primeru interakcije z vtičniki (npr. če pritisnete gumb »všeč mi je« ali če oddate komentar), bo ta informacija prav tako povezana z vašim uporabniškim računom na Facebooku. Dodatne informacije o zbiranju in uporabi podatkov družbenega omrežja Facebook ter o vaših pravicah in možnostih glede varstva zasebnosti lahko najdete na spletni strani http://www.facebook.com/policy.php. Če ne želite, da Facebook poveže vaš obisk naše spletne strani z vašim uporabniškim računom na Facebooku, se morate pred obiskom naših spletnih strani izpisati iz vašega uporabniškega računa na Facebooku.